درز انقطاع بین دو ساختمان چیست:
فاصله بین دو ساختمان مجاور را درز انقطاع می گویند. وجود درز انقطاع الزامی است چرا که هنگام وقوع بلایای طبیعی مثل زلزله از برخورد دو ساختمان به هم جلو گیری می کند. پس این امر را جدی بگیریم
درز انقطاع بین دو ساختمان چقدر باید باشد
درز انقطاع بین دو ساختمان با توجه به ارتفاع ساختمان اندازه گیری می گردد به این صورت که یک صدم ارتفاع را تقسیم به دو کنید اندازه درز انقطاع به دست میآید و مهندس ناظر ساختمان باید آن اندازه را رعایت نماید.
بر فرض مثال اگر ارتفاع یک ساختمان 20 متر باشد یک صدم این ارتفاع می شود 20 سانتیمتر و نصف آن می شود 10 سانتیمتر.
در واقع درز انقطاع یک ساختمان به ارتفاع 20 متر برابر است با 10 سانتی متر
برای بستن درز انقطاع بین دو ساختمان از چه چیزی باید استفاده کرد؟
شرکت ما برای بستن درز انقطاع دو ساختمان، ورق های گالوانیزه را پیشنهاد میکند. زیرا ورق های گالوانیزه دوام بیشتری دارند و سبک هستند و هم چنین انعطاف دارند. و برای نصب این برگه ها برای درز انقطاع از سیستم راپل استفاده میکند. به این صورت که راپل کار بعد از اینکه از نما آویزان گردید. برگه را پیچ رولپلاک به درز انقطاع بین دو ساختمان پیچ و رولپلاک می کند.
مطابق تصویر زیر برگه های گالوانیزه برش داده می شوند.
لازم به ذکر است که تهیه این ورق های گالوانیزه بر عهده کارفرما است. کارفرما باید بعد از توافق قیمت اجرای نصب، به تهیه ورق های گالوانیزه اقدام کند و بعد از اینکه این ورقه های گالوانیزه را تهیه کرد به شرکت اعلام نماید و زمان شروع کار را مشخص کند
ورق گالوانیزه درز انقطاع
دلیل بستن درز انقطاع بین دو ساختمان:
جلوگیری از ورود پرندگان که باعث ایجاد مزاحمت و به هم زدن آرامش ساکنین ساختمان می گردد. و همچنین باعث آلودگی و کثیف شدن نمای ساختمان می گردد.
دوستان عزیز باید توجه داشته باشند که پر کردن کامل درز انقطاع به هیچ وجه توصیه نمیشود به خاطر نشست جزئی که اکثر ساختمان ها دارند، در صورت نبودن درز انقطاع، نمای ساختمان مجاور آسیب می بیند. درز انقطاع همه ی ساختمان ها به یک اندازه نیستند برای همین برای تهیه ورق گالوانیزه ابتدا باید عرض درز انقطاع را اندازه گیری کنید بعد اندازه عرض آن هر چقدر شد، ۱۰ سانتی متر بیشتر بگیرید. در صورت نیاز میتوانید ورق های گالوانیزه را هم رنگ نمای ساختمان خود، رنگ بزنید. تا جلوه ی نمای ساختمان را به هم نریزد و زشت نکند.
بستن درز انقطاع بین دو ساختمان با طناب
به این طریق است که ابتدا راپل کار به وسیله ی طناب از نمای ساختمان نزدیک ترین نقطه به درز انقطاع آویزان میگردد. سپس بعد از دریافت ورق گالوانیزه آن را با دریل و با استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما پیچ رولپلاک به نمای ساختمان، پیچ رولپلاک می کند. شروع کار باید از بالا به پایین باشد. و ورق ها با به صورت کرکره ای نصب گردد. نکته مهم این است که ورق های گالوانیزه باید از هر دو طرف پیچ گردد و فاصله پیچ ها از هم باید ۵۰ سانتی متر باشد.راپل کار برای انجام این کار باید دریل چکشی و دریل گیر بکشی و پیچ بند و کابل سیار به همراه داشته باشد.
آیا برای گرفتن درز انقطاع بین دو ساختمان، سیمان سفید و یونولیت مناسب است؟
جواب این سوال است خیر
برای اینکه با گذشت زمان از مقاومت سیمان سفید و یونولیت کم می شود و از نما کنده شده و ریزش می کند که خود این کار عامل خطر است. شرکت ما بستن درز انقطاع با یونولیت و سیمان سفید را ممنون کرده و به هیچ وجه قبول نمی کند.
ایمنی نمای ساختمان یکی از معیارهای اصلی شرکت پیچ نما است و هر خدماتی که ایمنی نمای ساختمان را از بین ببرد در این شرکت ممنوع است
مثلا بار ها مشاهده شده که سنگکار درز انقطاع بین دو ساختمان را با سنگ پوشانده است.
این یک اشتباه بزرگی در نمای ساختمان است و در صورت کوچک ترین نشست ساختمان شروع به ریزش می کند و این که برای مقاوم سازی این سنگ ها و جلوگیری از ریزش امکان اجرای پیچ و رولپلاک نما وجود ندارد برای اینکه پشت سنگ کار شده در درز انقطاع خالی است. تنها راه این کار برداشتن این سنگ ها است.
نکات مهم در بستن درز انقطاع بین دو ساختمان
- وجود دریل گیربکسی الزامی است
- به هیچ وجه از طناب کمکی برای انتقال ورق های گالوانیزه استفاده نکنید. چرا احتمال داره شدن طناب زیاد است.
- از بالای سر راپل کار ورق های گالوانیزه را نفرستین پایین. برای انجام درست این کار باید از مسیری که طناب راپل کار آویزان شده، دو متر فاصله داشته باشید. تا در صورت بروز خطا و افتاده ورق گالوانیزه، روی راپل کار سقوط نکند.
- فاصله ی پیچ ها از هم باید بیشتر از نیم متر نباشد
- پیچ و رولپلاک باید همراه با واشر روی ورق های گالوانیزه نصب گردد.
- در صورت کم عرض بودن ورق گالوانیزه نسبت به درز انقطاع بین دو ساختمان از نصب آن به خود داری کنید، چراکه احتمال افتادن آن زیاد است
- هنگام جا به جایی ورق های گالوانیزه مواظب لبه های تیز آن باشید
- به هیچ وجه از سنگ یا سرامیک برای پوشاندن درز انقطاع بین دو ساختمان استفاده نکنید.
برای بستن درز انقطاع بین دو ساختمان به چه کسی باید مراجعه کرد؟
برای اجرای صحیح و ایمن این کار باید به افراد راپل کاری که در پیچ و رولپلاک سنگ نما تخصص دارند، مراجعه کنید. شرکت ما دارای افراد متخصص و آموزش دیده در این زمینه می باشد. و کار شما را به بهترین شکل ممکن به اتمام می رساند.
ترمیم درز انقطاع بین دو ساختمان، در بعضی از ساختمان ها مشاهده می شود که درز انقطاع بین دو ساختمان را با ورق های گالوانیزه پوشانده اند و با گذشت زمان، قسمتی از آن کنده شده و یا در حال افتادن است از دلایل این کار می توان به موارد زیر اشاره کرد
- عدم اجرای مناسب
- استفاده از پیچ های کوتاه در نصب ورق ها
- استفاده از ورق های کم عرض
- استفاده از ورق های غیر گالوانیزه
- استفاده از مته و دریل نامناسب
- استفاده از رولپلاک نامناسب
- استفاده از تعداد پیچ کم در اجرای نصب ورق های گالوانیزه
سایر خدمات شرکت پیچ نما از جمله نماشوبی و کفسابی است
شروع کار با قرارداد همراه با بیمه کار در ارتفاع و حوادث